Uit

In de directe omgeving van Torre Nova is veel te zien en te beleven. Van natuur en cultuur tot lekker eten en sportief plezier. Kijk voor meer belevenissen op de pagina ´Aanbevolen´.

La Torre de Claramunt

Torre Nova ligt in het schilderachtige La Torre de Claramunt, een rustig, middeleeuws dorpje. Goed bereikbaar, op 55 km van Barcelona. En een perfecte uitvalsbasis voor een gevarieerde vakantie in Catalonië. Het dorp ligt op 350 meter hoogte, op de grens van de bekende wijnstreek de Penedès en de bosrijke streek l’Anoia. Rond een 11e-eeuws kasteel ligt het oude dorpscentrum waar ook Torre Nova deel van uitmaakt. Restaurants, bars, winkels en andere voorzieningen zijn dan ook op loopafstand.

Natuur rondom

Torre Nova beslaat 9 hectare: een gevarieerd landschap van heuvels, bos, fruitboomgaarden, groentetuinen en akkers. Op en vanaf het landgoed is het dan ook heerlijk wandelen. Je eigen natuur, je zult er weinig mensen tegenkomen...

Cultuur en sportieve actie

In de directe omgeving is van alles te zien en te doen. Toer door de heuvels en langs de wijngaarden... Castell de Claramunt is een indrukwekkende vesting met een prachtig uitzicht. In Igualada zijn leuke winkels en restaurants én een leermuseum. Vanaf het vliegveld van Odena kun je een rondvlucht of ballonvaart maken. Capellades heeft een verrassend papiermuseum.
Ook voor sportieve actie is de variatie groot: zwemmen, wandelen, fietsen, mountainbiken, golf, tennis, paardrijden, abseilen, karten en meer...

Van bodegas tot Barcelona

De regio is vol afwisseling. Barcelona, de bruisende metropool aan de Middellandse Zee. Sitges: het St. Tropez van Spanje. De mysterieuze berg Montserrat, met het beroemde klooster en het beeld van de 'Zwarte Madonna'. Wijnstreek de Penedès met de befaamde bodegas , o.a. Torres, Freixenet, Codorniu. En in elke stadje of dorp zijn er de levendige zomerfeesten.

Voor kids

Er is heel veel te doen voor kinderen in onze streek en Catalonië. Wat voorbeelden: waterparken, Port Aventura (een van de grootste pretparken van Spanje), het Aquarium, Cosmo Caixa (science museum voor kids) en Camp Nou, het stadion van FC Barcelona. Bijzonder is ook PapaBubble, een heel bijzondere winkel waar authentiek snoep met de hand wordt gemaakt waar je bij staat. Het strand, karten, paardrijden, klimmen bij Les Deus, er is voor elk wat wils.

Paella en tapas

Eten is heel belangrijk rond de Middellandse Zee. Spanjaarden eten vaak buitenshuis, zelfs het ontbijt. In ons dorp vind je de authentieke Catalaanse keuken. Zoals de lokale paella ‘fideuà’, of ‘escalivada’: gegrilde mediterraanse groenten. Een typisch gerecht is ook de gegrilde 'calçot', groene lente-uien die alleen hier worden verbouwd en centraal staan in een lokaal feest. En uiteraard: tapas in alle mogelijke varianten.

Een zacht klimaat

Het klimaat in Catalonië is eigenlijk het hele jaar zacht. In de zomermaanden ligt de maximumtemperatuur tussen de 25 en 30 graden. Het voorjaar begint al eind februari en ook het najaar is lang zacht. De winters zijn koel, maar zelden koud, al kan het een enkele keer sneeuwen.

 

Jan

Feb

Mrt

Apr

Mei

Jun

Jul

Aug

Sep

Okt

Nov

Dec

14 oC

15 oC

17 oC

19 oC

22 oC

25 oC

29 oC

29 oC

27 oC

23 oC

18 oC

15 oC