Dagtrips

In de omgeving van Torre Nova is van alles te zien en te beleven. Door de centrale ligging in Catalonië is het een perfecte uitvalsbasis voor bijzondere dagtrips. Hier een aantal suggesties.

Barcelona!

Barcelona, de stad van de wonderbaarlijke gebouwen van Gaudí. Slenteren over de Rambla of winkelen aan de statige Passeig de Gracia of in de de oude gotische wijk Barrio Gótico. Luxe designboetieks, traditionele tapasbarretjes, toonaangevende musea en voorstellingen in het Liceu of het Palau de la Musica Catalana, en... vier kilometer strand aan de Middellandse Zee. Op slechts 55 km van Torre Nova.

VIRTUAL TOUR

Montserrat

Vlakbij Torre Nova ligt de mysterieuze berg Montserrat. Een geweldig decor voor wandelingen. Aan de oostzijde van de berg ligt het klooster, met in de basiliek het beroemde beeld van de Zwarte Madonna. VIRTUAL TOUR

de stranden van Sitges en Vilanova i la Geltrù

Op 30 autominuten van Torre Nova ligt de badplaats Sitges, ook wel het 'St. Tropez van Spanje' genoemd. Van oudsher een vissers- en kunstenaarsstadje. Voor strand, shoppen, lekker eten en uitgaan. Meer 'Spaanse' stranden jn Vilanova i la Geltrù, Coma Ruga en San Salvador. VIRTUAL TOUR

Enotoerisme in de Penedès, Catalonië

Dichtbij Torre Nova begint de wijnstreek de Penedès. Bekend om haar cava en voortreffelijke wijnen. Naast de bekende bodegas als Torres, Codorniu of Freixenet, zijn er ook kleinschaliger wijnboeren die bezoekers verwelkomen. Zoals het sympathieke familiebedrijf Can Feixes. VIRTUAL TOUR

Terug in de tijd: Montblanc en Poblet

Op zo'n 65 km van Torre Nova ligt het Cisterciënzer klooster van Poblet, gesticht in 1151. In 1991 is het opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Nog altijd wonen er monniken op het terrein. Vlakbij Poblet ligt het middeleeuwse stadje Montblanc, waar volgens de legende St. Joris de draak versloeg.

De Pyreneën en Andorra

Op 1,5 uur rijden van Torre Nova liggen de Pyreneën. In de zomer kun je er spectaculaire wandelingen maken (b.v. de vallei van Benasque, de kloof Congost de Montrebei of de vallei Val d'Aran) of in de winter een dagje skiën. In het dwergstaatje Andorra, waar Catalaans de officiële landstaal is, kun je ook belastingvrij winkelen.

Winkelen naar keus

Barcelona is een paradijs voor shoppers. Aan de Passeig de Gràcia vind je alle grote modehuizen, aan het Plaza de Catalunya de Spaanse Bijenkorf El Corte Inglès en aan de haven het luxe winkelcentrum Mare Magnum. Ga voor verrassende winkeltjes vooral ook naar de oude gotische wijk Barrio Gótico of de hippe buurt Born. Ook dichter bij Torre Nova is het leuk winkelen: in Igualada (op 15 minuten), Vilafranca del Penedès (20 minuten) of in de badplaatsen Sitges en Vilanova y la Geltrú (30 minuten).